Puolukkakaurakeksien ohjetta on helppo muokata eri ruokavalioihin sopivaksi muutamia raaka-aineita vaihtamalla.
Itse käytin kekseissä tällä kertaa voita ja 10 %:sta kreikkalaista jugurttia. Ohjeesta saat kuitenkin helposti vegaanisen valitsemalla rasvan ja jugurtin osalta kasviperäisen vaihtoehdon.
Olen tehnyt ohjeella keksejä käyttämällä sokerin tilalla erytritolia, eli ns. karppisokeria. Erytritoli on kaloriton makeutusvaihtoehto, joka on kuitenkin luontainen sokerialkoholi. Erytritolia käyttävät usein karppaajat, vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olevat sekä diabeetikot. Mikäli syystä tai toisesta välttelet valkoista sokeria, voit kokeilla sokerin tilalla erytritolia.
Ohjeessa on 0,5 rkl vehnäjauhoja. Taikinasta saat gluteenittomaan version, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomalla vaihtoehdolla, kuten kookos-, kaura- tai maissijauholla.