Pyrin yhä enemmän oppimaan mitä on hetkessä eläminen ja läsnäolo. Näiden taitojen opettelemisessa minulle ovat apuna pienet projektit, jotka vaativat hetkeen pysähtymistä ja keskittymistä. Samalla niiden tekeminen tuo valmiiksi saamisen kokemuksia. On kyse sitten neulonnasta, nokkospeston valmistuksesta, retkeilystä tai taiteen kokemisesta, tärkeää on kokemuksen ja hetken arvostaminen. Ja näitä kokemuksia haluan jakaa lukijoilleni.

Kuva L.R.

Elämästä, pienistä ilon aiheista ja jaksamisesta.. Olen elämän kauniista asioista ja harkituista yksityiskohdista nauttiva esteetikko. Rakastan luontoa, kirppiksiä ja vintagea, kirjoja, oppimista ja elämän ihmettelyä.

.. niin, jottei unohtuisi, minun nimeni on Johanna.

Miksi perustin blogin?

Elämme hajautuneen sisällöntuotannon ja tiedonjakamisen aikaa. Blogini kautta haluan nimenomaan jakaa tietoa arkisten asioiden tekemisestä. Ohjata, neuvoa ja auttaa siten kuin osaan. Lisäksi haluan jakaa ajatuksiani elämästä ja pyrkimyksistä kohti parempaa oloa hektisessä maailmassa. Ajatuksiani omasta elämän filosofiastani, jossa pieni on huomionarvoista ja tavoitettavissa, ja siksi se on myös palkitsevaa arkista juhlaa.

Toisinaan itse tekeminen tarjoaa heti onnistumisen kokemuksen ja toisinaan polun oppimiselle sekä uusien taitojen kehittämiselle. Se, että asiat ei mene aina kerralla oikein tai ei vielä ehkä viidennelläkään kerralla, ei tarkoita sitä, etteivätkö taidot ja ymmärrys asiasta kehittyisi. Viimein jonain päivänä on vuorossa lopulta se ahaa-elämys, oivallus.

Todellisuudessa en osaa purjehtia, mutta olihan purjeveneen ohjaaminen hieno kokemus!
Ja ehkäpä jonain päivänä vielä opin myös purjehtimaan
. Kuva A.S.

Kuka olen ansioluetteloni mukaan?

  • Filosofian maisteri (etnologi, arkistoala ja asiakijahallinta)
  • Luontoyrittäjä
  • Audiovisuaalisen viestinnän AT

LinkedIn

Vaikka sitä ei ensimmäisenä ajattelisi, voi sama ihminen työkennellä sekä akateemisesti koulutettuna virkamiehenä arkistoalalla ja klubilla dj:nä. Nykyisin kuitenkin ikä ja iltaunisuus ovat siirtäneet mielenkiinnon yötöistä enemmän päivätöihin. Tosiasia kuitenkin on, että yleisesti ottaen meistä on moneksi. Itse olen työskennellyt edellä mainittujen töiden lisäksi mm. ravintola-alalla, postinjakajana, koulunkäyntiavustajana, iltavahtimestarina, feissarina, monikamerakuvaajana ja -ohjaajana, sekä ollut mukana näyttelyprojekteissa.

Minulle elämä on oppimisprosessi ja mahdollisuus kokea. Kaikki tämä yhteenvedettynä muodostaa luovan ja elämää mielenkiinnolla tutkivan minäni. Ikäni olen etsinyt paikkaani tässä elämässä ja tosiasia taitaa olla se, että paikkani on kuitenkin tässä ja nyt, mitä sitten olenkin tekemässä.