gluteenittomat porkkanamuffinit
Koti ja keittiö

Gluteenittomat porkkanamuffinit

Makeutta porkkanasta!

Nämä gluteenittomat porkkanamuffinit sopivat vaivattomuudesta pitävälle leipurille. Muffinit valmistuvat alle tunnissa ja ovat rakenteeltaan herkullisen kosteita.

Gluteenittomat porkkanamuffinit eivät ole supermakeita, mutta selkeästi kuitenkin herkun puolelle nämä laskisin. Porkkanaa oli liki puolet taikinasta, joten osa muffinien makeudesta tulee suoraan porkkanoista.

Resepti on muokattu amerikkalaisen Gluten free follow me -sivuston reseptistä. Omassa versiossani otin vapauksia muuttaa hieman mittasuhteita ja ainesosia. Alkuperäisessä reseptissä muffinit kuorrutetaan porkkanakakun tyyliin, mutta itse olin tyytyväinen muffineiden makuun ja makeuteen ilman kuorrukettakin.

Gluteenittomat porkkanamuffinit - ohje

Taikina valmistuu noin vartissa ja se riittää 12 muffiniin.

Ainekset

5 dl porkkanaraastetta
1,5 dl öljyä
1-1,5 dl kookossokeria
2 kananmunaa
1 dl pofiberia
1 dl kookosjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää

Valmistus

Kuori ja raasta porkkanat. 5 desilitraa porkkanaraastetta vaatii noin 3-4 keskikokoista porkkanaa.

Sekoita öljy, kookossokeri ja kananmunat keskenään.

Sekoita kookosjauho, pofiber, kauraleseet, ruokasooda, leivinjauhe ja mausteet yhteen toisessa kulhossa.

Yhdistä seuraavaksi kuivien ainesten seos öljy-sokeri-kananmunaseokseen.

Lisää lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Älä sekoita taikinaa tässä vaiheessa enää liikaa, vaan vain sen verran, että porkkana sekoittuu tasaisesti taikinan joukkoon.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 180-asteessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Vinkkejä

Nämä muutokset vaikuttavat toki muffinien makuun, mutta..

Alkuperäisen reseptin mukaisesti pofiber, kookosjauhot ja kauraleseet voit korvata 2,5 desilitralla gluteenittomia jauhoja (all purpose).

Kookossokerin voit korvata tavallisella sokerilla.

Teksti ja kuvat Johanna Nylund 2021
Kiitos jutun jakamisesta!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.