Isomaltoosista, eli kondiittorisokerista, voi valmistaa upeita lasimaisia koristeita. Sen käyttö on ainakin periaatteessa hyvin simppeliä, laita kattilaan, sulata ja muotoile. Sulanut sokeri on kuitenkin todella kuumaa ja sen kanssa on suositeltavaa olla erittäin varovainen.
Omassa koristeluprojektissani käytin isomaltoosia kahdesti pipari-ikkunoiden tekemiseen. Ensimmäisellä kerralla alkuun kaikki sujui hyvin, mutta sitten sokeri tummui fariinisokerin väriä muistuttavaan sävyyn. Todennäköisesti tämä johtui siitä, että pidin hellan levyä liian kuumalla liian pitkään.
Sinänsä isomaltoosiin tullut värisävy ei haitannut minua, sillä rusehtavankellertävä on kauniin värinen. Ongelma on kuitenkin siinä, että tummunut isomaltoosi ei kuivu samalla tavalla kuin kirkas. Ruskean sävyiset pipari-ikkunat vaikuttavat olevan pysyvästi hieman tahmeita ja ikkunassa roikkuessaan ne myös valuvat. Tämän huomasin, kun asettelin myöhemmin jouluikkunaan kaarnaa ja tuohta. Tämä ei omassa taloudessa ole mikään katastrofi, sillä sokeritipat saa pois lämpimällä vedellä.
Valmistin tänä vuonna myös piparilyhdyn, johon tein isomaltoosista ikkunat. Siitä voit lukea lisää ja katsoa kuvat täältä.