Vuohenputki (Aegopodium podagraria) on helppo oppia tunnistamaan ja kasviin törmään usein puutarhoissa ja pihoilla. Rikkaruohona kasviin ei kannata suhtautua, vaan ottaa se hyötykäyttöön. Esimerkiksi herkullinen vuohenputkipesto valmistuu pienellä vaivalla ja sopii hyvin levitteeksi leivän päälle.
Alunperin vuohenputkea on tavattu Suomessa enemmän rannikolta, mutta nykyisin kasviin törmää usein pihamailla ja esimerkiksi vanhat puutarhatontit ovat otollisia paikkoja etsiä vuohenputkea kerättäväksi. Vuohenputki sopii syötäväksi, vaikka se ei kovinkaan monelle eläimelle tai tuholaiselle kelpaakaan. Maultaan parhaita ovat kevään ensimmäiset nuoret versot.
Vuohenputken käyttö ravintona on lisääntynyt viime vuosina. Jopa siinä määrin, että kasviin voi törmätä kauppatavarana marketeissa. Evira määrittää vuohenputken ei uuselintarvikkeeksi, eli kasviksi, jota tiedetään käytetyn elintarvikkeena EU:n alueella merkittävissä määrin ennen vuotta 1997. Kasvin käyttö on sallittua kaikissa elintarvikkeissa.
Villiyrttien keräämisessä on hyvä pitää mielessä muutama perusasia.
- Kerää vain kasveja, jotka tunnistat.
- Älä kerää kasveja esimerkiksi ruuhkaisten ajoteiden vierestä, vaan valitse keruupaikaksi puhtaan oloinen ympäristö.
- Villiyrttien kerääminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin.