raparperijuoma
Koti ja keittiö

Raparperijuoma

Ihanan värinen kesäjuoma!

Valmista herkullisen värinen ja makuinen raparperijuoma helposti ja nopeasti muutamasta raaka-aineesta.

Riittoisan raparperin satokausi on parhaimmillaan. Raparperista on moneksi, mutta jos piirakat ja kiisselit eivät tällä kertaa innosta, voit kokeilla vaihteeksi valmistaa raparperista juotavaa. Raparperijuoma on oivallinen kesäkuumalla kaupan limujen sijaan. Värinsä puolesta juoma sopii kivasti juhlien väripilkuksi, mutta yhtä lailla se toimii myös aivan ihana janojuoma retkillä.

Raparperijuoma - ohje

Mehu valmistuu vähällä vaivalla, eikä vaadi suurta keittiövälinevarustelua. Tarvitset vain kattilan, reikäkauhan tai siivilän ja tyhjiä pulloja mehua varten. Ohjeella valmistat kaksi litraa herkullista raparperijuomaa.

Ainekset

2 litraa vettä
2 litraa raparperinpaloja
1 dl sokeria
0,5 dl hunajaa

Valmistus

Pilko raparperit noin 1 cm:n paloiksi.

Lisää kattilaan vesi ja raparperinpalat. Kiehauta noin 5 minuuttia ja anna tämän jälkeen seistä maustumassa noin 60 minuuttia.

Poista raparperinpalat reikäkauhalla. Voit myös siivilöidä mehun toiseen astiaan tai, mikäli siiviläsi on tarpeeksi pieni, kauhoa siivilällä raparperin palat mehusta pois.

Lisää sokeri ja hunaja juoman joukkoon. Anna makeutusainesten sulaa kunnolla nesteeseen. Pullota lopuksi jäähtynyt juoma.

Raparperijuoma säilyy noin viisi päivää jääkaapissa.

Nauti raparperijuoma kylmänä!

Vinkki! Hapan raparperi sopii hyvin myös viilipiirakan täytteeksi. Simppeli viilipiirakka on yksi suosikkiresepteistäni.

Hyvä tietää!

  • Keittäminen tuhoaa C-vitamiinia, joten juomaa ei kannata turhaan kiehuttaa pitkiä aikoja.
  • Raparperit voi mehustaa myös mehumaijalla, jolloin C-vitamiini säilyy paremmin.
  • Jos haluat raparperijuomasta vegaanisen, korvaa hunaja noin 0,8 dl:lla sokeria.

Kruunaa juomalla vaikkapa lettukestit. Nauti raparperijuoma kylmänä!

Teksti Johanna Nylund 2021
Kuva Johanna Nylund 2020
Kiitos jutun jakamisesta!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.