Koti ja keittiö

Puolukkakaurakeksit

Syksyn makuja ja ihanaa kauraa!

Puolukka, tuo syksyn ihana maku, sopii oivallisesti yhteen kaurakeksien kanssa. Nämä nopeasti valmistuvat puolukkakaurakeksit sopivat jälkiruuaksi, retkievääksi tai pikkuherkuksi kahvin kanssa.

Puolukasta on vähitellen muodostunut yksi marjasuosikeistani. Marjasta saa runsaasti C- ja E-vitamiinia, ja sen maku on melko voimakas ja raikas. Tänä vuonna puolukkasato on ollut hyvin runsas ja olen ilokseni saanut kerättyä pakkaseen kohtuullisen paljon puolukkaa.

Puolukoita on riittänyt poimittaviksi!

Puolukka sopii hyvin puuron joukkoon, hilloon tai piirakaksi, mutta tällä kertaa lisäsin puolukkaa kaurakeksien joukkoon. Rakastan kaurakeksejä ja puolukoita, joten eihän lopputulos voi olla muuta kuin hyvä!

Puolukka saatetaan kokea maultaan liian happamaksi, mikä saa toiset välttämään marjaa. Kekseissä puolukan happamuus muuttuu kuitenkin miedommaksi, mutta marjan raikkaus piristää makukokonaisuutta kivasti.

Puolukkakaurakeksit - ohje

Taikinasta tulee noin 10 keksiä.

Taikina

1,5 dl kaurahiutaleita

50 g rasvaa

0,75 dl sokeria

1 tl psylliumia

0,5 rkl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 rkl paksua maustamatonta jugurttia

0,5 dl puolukoita

Sulata rasva ja sekoita kaurahiutaleet rasvan joukkoon. Anna hiutaleiden turvota hetki.

Sekoita vehnäjauho, psyllium ja leivinjauhe keskenään.

Sekoita sulatetussa rasvassa turvonneiden kaurahiutaleiden joukkoon jugurtti ja kuivat aineet, sekä lopuksi puolukat.

Muotoile taikinasta käsin noin 10 keksiä. Asettele keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista keksejä uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

Anna keksien jäähtyä ennen syömistä!

Vinkkejä eri ruokavalioille

Puolukkakaurakeksien ohjetta on helppo muokata eri ruokavalioihin sopivaksi muutamia raaka-aineita vaihtamalla.

Itse käytin kekseissä tällä kertaa voita ja 10 %:sta kreikkalaista jugurttia. Ohjeesta saat kuitenkin helposti vegaanisen valitsemalla rasvan ja jugurtin osalta kasviperäisen vaihtoehdon. 

Olen tehnyt ohjeella keksejä käyttämällä sokerin tilalla erytritolia, eli ns. karppisokeria. Erytritoli on kaloriton makeutusvaihtoehto, joka on kuitenkin luontainen sokerialkoholi. Erytritolia käyttävät usein karppaajat, vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olevat sekä diabeetikot. Mikäli syystä tai toisesta välttelet valkoista sokeria, voit kokeilla sokerin tilalla erytritolia.

Ohjeessa on 0,5 rkl vehnäjauhoja. Taikinasta saat gluteenittomaan version, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomalla vaihtoehdolla, kuten kookos-, kaura- tai maissijauholla.

Nautinnollisia herkkuhetkiä puolukkakaurakekseillä!

Kiitos jutun jakamisesta!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.