avokado-suklaamousse marjoilla
Koti ja keittiö

Avokado-suklaamousse marjoilla

Täyteläinen hunajalla makeutettu herkku

Avokado-suklaamousse marjoilla sopii ehkä paremmin tummasta suklaasta pitävien makunystyröille. Lisäämällä hieman sokeria tai valitsemalla joukkoon makeita marjoja, kuten mansikoita, saat lopputuloksesta sokerihampaan kolotukselle sopivamman.

Tämä makeahko herkku syntyy nopeasti sauvasekoittimen avulla ja on heti valmis nautittavaksi. Alun perin olen tämän reseptin löytänyt Soppa365-sivustolta. Sivustolla ohjeeseen liittyvistä kommenteista suurin osa kommenteista kohdistui nimenomaan siihen, ettei mousse ole tarpeeksi makea. Itsekin olen sitä mieltä, että enemmän kuin makea, on mousse kaakaoinen ja tuhti.

Moussen rakenne on kuitenkin todella ihanan herkullinen, eikä avokadoa maista lopullisesta tuotteesta. Huomaa kuitenkin, että avokado alkaa tummua kohtuullisen nopeasti, joten myös mousse tummuu säilytyksessä, vaikka maku onkin yhtä hyvä myös seuraavana päivänä.

Avokado-suklaamousse marjoilla - ohje

Ainekset

2 keskikokoista kypsää avokadoa
1 dl sokeritonta kaakaojauhetta
1 dl kookosmaitoa
1 tl vanijasokeria
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1-2 dl marjoja

Valmistus

Pilko kuoritut avokadot kapeahkoon ja korkeareunaiseen kulhoon.

Lisää loput ainekset avokadopalojen joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita viimeiseksi joukkoon marjat.

Annostele mousse jälkiruokakulhoihin.

Vinkkejä

Makeutta saat lisää, valitsemalla marjoiksi mahdollisimman makeita marjoja, kuten mansikoita.

Hunajan voit korvata sokerilla, mikäli haluat tehdä avokadomoussesta vegaanisen. Koska hunaja on sokeria makeampaa maultaan käytetään sitä yleensä noin 75 % sokerin määrästä, eli 1 dl sokeria = 3/4 dl hunajaa.

Soppa365-sivuston reseptissä on käytetty kookosmaidon sijaan kauramaitoa, joka on hieman kevyempi vaihtoehto kookosmaidolle.

Mousse voisi sopia hyvin myös täytteeksi kakkuun tai kuorrutteeksti esimerkiksi näille vähäsokerisille gluteenittomille muffineille.

Kiitos jutun jakamisesta!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.