Nämä vähäsokeriset gluteenittomat muffinit valmistuvat hyvin pienellä vaivalla. Muutamalla muokkauksella leivonnaiset muuttuvat myös kokonaan sokerittomiksi.
Tästä ei paljon taikinan valmistaminen enää helpommaksi muutu. Työvaiheita on vain muutama ja pääosa valmistusajasta on passiivista muffinien paistoaikaa.
Resepti on helppo muuttaa sokerittomaksi ja reseptin alkuperäinen nimi onkin ketobanaanimuffinit (keto banana muffins). Vaikka reseptiä ei lähtisikään muokkaamaan, on käytettävän sokerin määrä melko vähäinen. Itse käytin 12 muffinin taikinaan vain yhden ruokalusikallisen vaniljasokeria ja kaksi ruokalusikallista kookossokeria.
Ohje on muokattu Sugar Free Londoner -blogin ohjeesta, ja siksi reseptissä on desilitrojen ja ruokalusikallisten lisäksi myös grammamääriä. Valmistin taikinan taaraamalla keittiövaa’an aina lisättyäni yhden ainesosan, joten tarkkoja desilitramääriä en tähän reseptiin saanut lisättyä.