Valmistus
Valmista raski sekoittamalla vehnäjauhot, kuivahiiva ja vesi keskenään. Anna raskin tekeytyä vähintään kahdeksan tuntia huoneenlämmössä. Mikäli aikaa on, voi raskin antaa levätä koko vuorokauden.
Kun raski on valmista (kohonnut, kuohkea ja ilmava) lisää taikinan joukkoon kaurapuuro, vesi, kuivahiiva ja suola. Sekoita aineksia kunnes taikina on tasainen. Aloita tämän jälkeen jauhojen lisääminen. Taikinan tulee jäädä kohtuullisen löysäksi, joten lisää jauhoja, kunnes taikina pysyy koossa, älä enempää. Jatka taikinan vaivaamista 10-20 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, leikkaa lastalla taikinasta paloja. Itse jaoin taikinan yhdeksään palaan. Tämä vaihe on hieman haastavampi, sillä löysän taikinan käsittely oli ainakin minulle uusi kokemus.
Ripottele vielä taikinapalojen päälle jauhoja ja peitä sämpylät liinalla. Kohota sämpylöitä 40 minuuttia ja paista tämän jälkeen 225-asteessa 15 minuuttia.