Gluteenittomat ja sokerittomat taatelimuffinit ovat yksi suosikkireseptejäni ja helppoja valmistaa. Otsikossa sokerittomuus viittaa nimenomaan siihen, ettei näissä ole valkoista sokeria ja ovat siksi hieman terveellisempi vaihtoehto. Muffineissa on kuitenkin reipas määrä taateleita, joten vähähiilarisia nämä eivät ole.
Gluteenittomat ja sokerittomat taatelimuffinit ovat jo usean vuoden ajan kuuluneet niihin luottoresepteihin, jonka hukkaaminen aiheuttaisi vähintäänkin hetkellisen elämänhalun menettämisen. Alunperin olen löytänyt tämän ohjeen netistä, mutta en muista enää tarkemmin mistä. Resepti oli gluteenittoman ja sokerittoman taatelikakun ohje, jonka muokkasin muffineille sopivaksi, sillä en tuolloin omistanut kakkuvuokaa.
Reseptissä on taateleita, voita ja mantelijauhoja, joten kovin kevyestä leivonnaisesta ei ole kyse. Nämä muffinit ovat kahvihetkiin sopivia, mutta energiapitoisuutensa vuoksi myös oivallisia retkieväitä. Viljoja tässä reseptissä ei ole ollenkaan ja nämä muffinit sopivatkin hyvin gluteenittomalla ruokavaliolla oleville.
Miehen mielestä minun leipomat terveelliset herkut on monesti vähän tylsiä tai korkeintaan ihan ok. Nämä maistuivat kuulemma oikeasti herkulta. Inhoaa myös taateleita, eikä tajunnut muffinsseissa olevan niitä.
Kiva kuulla, että muffinit maistuivat 🙂
Todettava on, että useampi on kyllä ihmetellyt sitä, ettei näissä ole valkoista sokeria. Ihan herkuista menevät.